Esports

Ferrer: "No entenc que Rosell s'apropiï del nostre model d'èxit"

El vicepresident i precandidat a la presidència del Barça ha atorgat el paper de favorit a Rosell "perquè ja ha estat durant cinc anys preparant la seva candidatura i això li ha donat un gran bagatge". Apunta que Marc Ingla s'inclanava per Mourinho després de la marxa de Rijkaard

Jaume Ferrer, vicepresident i precandidat a la presidència del FC Barcelona, ha acusat aquest dijous l'exdirectiu i també candidat Sandro Rosell d'intentar apropiar-se del model actual de gestió del club en la seva primera gran aparició electoral.

Ferrer ha mostrat la seva sorpresa pel fet que "el 99% del seu programa coincideix amb el que ja s'està fent al club".

El líder de la candidatura continuista ha afirmat a més que Rosell, favorit número ú en les enquestes, "probablement seria millor secretari tècnic que president" i ha censurat que l'aspirant "amb prou feines hagi ofert noves propostes".

Ferrer, no obstant això, ha atorgat el paper de favorit a Rosell "perquè ja ha estat durant cinc anys preparant la seva candidatura i això li ha donat un gran bagatge" i ha subratllat que el fet que Rosell eludeixi la condició de favorit "forma part d'una estratègia en la qual cadascú intenta incidir en els punts que més li afavoreixen".

També ha lamentat, en al·lusió al propi Rosell però també a Marc Ingla, un altre dels exdirectius que es presentarà a les eleccions, que "hi hagi altres persones que es vulguin apropiar d'aquest model i que en el seu moment van deixar la junta en moments difícils".

Precisament en referència a Ingla, vicepresident dimitit a l'estiu del 2008, després de la moció de censura, Ferrer ha recordat que era un dels partidaris "d'altres models esportius que apostaven per un altre tipus d'entrenadors", apuntant la suposada inclinació d'Ingla per José Mourinho després de la marxa de Frank Rijkaard.

A més, Ferrer també ha insistit que Ingla formava part d'"aquells que no tenien clar que la UNICEF pogués aparèixer a la samarreta del primer equip i preferien una altra opció, com la betandwin.Com", la casa d'apostes que patrocina el Reial Madrid i que en el seu moment, va negociar amb el Barça.

Sense pactes preelectorals
De la mateixa manera que la majoria de precandidats, Ferrer s'ha negat a establir pactes preelectorals. "Serà difícil. Hi ha diverses persones que se'n van anar de la junta i crec que el més sa des d'un punt de vista democràtic és que totes les opcions arribin al 13 de juny perquè el soci pugui decidir".

Partidari que el club "segueixi funcionant amb normalitat més enllà del procés electoral", Ferrer ha apostat perquè els professionals del club "puguin treballar sense interferències" en la planificació esportiva, per més que el Barcelona pugui presentar ja algun fitxatge abans de les eleccions. "No sé si això em pot beneficiar o no, però el club ha de seguir funcionant amb independència i normalitat", ha dit.

També ha apuntat que en el cas de les incorporacions, "cal fer-les en el moment adequat i tenint en compte que hi ha un Mundial a la vista, com més aviat, millor".

Ferrer, que ha participat en l'esmorzar organitzat pel Fòrum Nova Economia, ha reiterat el seu compromís amb el club -"en alguns moments -ha dit- hagués estat fàcil dimitir, però pel bé del Barça no ho vaig fer"-, ha promès "un club menys presidencialista" i amb "el protagonisme per a jugadors i tècnics, i no tant per a directius".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.