Articles

Rostit de Gaúcho

Fil directe

L'afer Ronaldinho està entretingut. Esclar que, abans d'arremangar-nos, potser ens hauríem de qüestionar si realment hi ha afer o tot això és un embolat descomunal que ens muntem tots plegats al voltant d'una situació bàsicament esportiva i, per tant, menys dramàtica de com la vivim.

Tampoc es tracta de fer-nos l'harakiri, perquè al final Ronaldinho és aquell que surt a totes les fotos, tant si sonen violins com si són tambors de guerra. És el principal referent esportiu, la franquícia del projecte, la icona que globalitza el club... i a sobre és el que més cobra, i això el converteix en el centre neuràlgic de l'exigència. Li va en el sou.

Tot i així, fa un parell de dies el doctor Cugat popularitzava el sil·logisme mèdic per tranquil·litzar el personal respecte de si tornarem a veure el millor Eto'o. I avisava que, com que és futbolista, només recuperarà el seu millor nivell jugant a futbol. Traduït: partits i paciència.

El tall de veu era impagable per als caçadors de gags, però el missatge és d'una precisió nanomètrica i és extrapolable a altres situacions no estrictament mèdiques, però igualment esportives, com és la de Ronaldinho. El brasiler és molt lluny del nivell que ens va demostrar, que era brutal i segurament difícil de mantenir. Les grans preguntes són si ell ha reaccionat després de l'any sabàtic i si treballa per tornar a ser el que era o acostar-s'hi. I tant l'entrenador com els seus companys ens diuen que sí.

A partir d'aquí, partits i paciència. O això, o avancem la foguera de Sant Joan i rostim el Gaúcho a 450 graus Farenheit, que en això el Camp Nou, versió aNF -abans de Norman Foster- ja hi té experiència.

Esclar que aquesta solució, la de donar crèdit als professionals i temps a les coses que en necessiten, de tan planera deu resultar ridícula davant l'enriquidor concurs d'idees al voltant de Ronnie, que genera estratègies tan diverses com asseure'l a la banqueta, reciclar-lo al migcamp, mantenir-lo a la banda, utilitzar-lo com a especialista en faltes i penals, vendre'l al mercat d'estiu, donar-li sortida a les rebaixes de gener.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.