Política

Puigcercós coincideix amb Mas que Madrid espera la sentència del TC per pactar un mal model de finançament

Política

El secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, ha coincidit aquest dimarts amb el president de CiU, Artur Mas, que el govern espanyol espera conèixer la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut per pactar un mal model de finançament.
En declaracions a RAC 1, Puigcercós ha retret al president José Luis Rodríguez Zapatero que intenti que Catalunya "quedi a la cua a l'hora de veure les seves necessitats de despesa i a l'hora de calcular les prioritats que té el país".

Referint-se al possible retard en l'acord del nou model de finançament fins al 2010, Puigcercós ha recordat que Zapatero es va passar tota la campanya electoral "presumint que tenien un superàvit que gairebé coincidia amb el dèficit fiscal de Catalunya".

Tot i això, assegura que ara el govern central ha entrat en una "fase psicològica de recessió" i la situació ha canviat. "Ara resulta que ens hem d'esperar quan portem anys esperant-nos", ha lamentat.

Per Puigcercós, tot això és una "presa de pèl", i l'actitud de Madrid, un "escàndol". Així i tot, ha deixat clar que l'executiu central s'acull al que el mateix Estatut diu, perquè té cinc anys per aplicar l'acord al qual s'arribi.

Per aquesta raó, també s'ha sorprès que les crítiques de Mas arribin ara, recordant que va ser ell qui va pactar el text amb Zapatero.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.