Economia

ERC avala l'estratègia de Castells de buscar aliances amb altres territoris per millorar el finançament

ERC veu positivament els primers passos que ha fet el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, per negociar un nou sistema de finançament i avala les propostes que ha fet, que passen per buscar aliances amb altres territoris de l'Estat espanyol que es troben en una situació similar, com ja ha fet amb el País Valencià.

Tot i que els republicans van votar contra l'Estatut i sempre han defensat el concert econòmic com el sistema de finançament per a Catalunya, ara mateix aposten per una negociació amb el govern espanyol dins dels marges que marca el text estatutari.

Tanmateix, ERC alerta que el pacte a que es pugui arribar serà un "pedaç" per millorar els ingressos de la Generalitat, en aquests moments en una situació delicada, tal com ha reconegut públicament el conseller Castells, arran de la davallada de recaptació d'impostos que ha provocat la crisi immobiliària. Fonts de la direcció d'ERC han apuntat la possibilitat que els recursos puguin millorar en uns 2.000 o 3.000 milions d'euros amb l'actual negociació.

Després d'analitzar els documents que Castells els va lliurar la setmana passada, els republicans veuen bé l'estratègia de centrar-se en revisar els mecanismes de solidaritat i i de buscar aliances amb el País Valencià. Fonts de la direcció republicana aposten per parlar també altres territoris, com les Illes Balears.

Els republicans també aposten perquè CiU se sumi i participi en les negociacions sobre finançament, tant amb el tripartit, per trobar una proposta comuna, com amb Madrid, tot i que en aquest cas amb una fórmula encara per definir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.