Política

El cap de l'oposició kenyana és nomenat primer ministre

El líder opositor del Moviment Democràtic Taronja, Raila Odinga, va ser nomenat ahir primer ministre pel president kenyà, Mwai Kibaki, del Partit d’Unitat Nacional, perquè encapçali un govern de coalició que té com a prioritat la resolució de la crisi política al país africà. Els dos polítics es van posar d’acord després d’hores de converses sobre la composició d’un gabinet que finalment tindrà quaranta ministres.

L’acord és fruit de l’intent dels dos grups polítics de tancar la crisi sorgida arran dels comicis del desembre passat, quan l’oposició va acusar el govern de frau i es va desencadenar una espiral de violència que va fer més d’un miler de morts i 300.000 desplaçats.

Oposició i govern fa setmanes que intenten consensuar la formació del gabinet de coalició, idea que va ser aprovada en els pactes polítics firmats el 28 de febrer amb la mediació de l’exsecretari general de l’ONU Kofi Annan. Però fins ahir les negociacions havien arrossegat el llast de les picabaralles polítiques per la responsabilitat de les gestions i funcions de l’executiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.