Política

Com a mínim mig centenar de persones moren calcinades a l'interior d'una església a Kenya

Com a mínim mig centenar de persones han mort a l'interior d'una església a Kenya, incendiada en protesta pels resultats de les eleccions de la setmana passada. La violència s'apodera inexorablement de Kenya, fins ara un dels països més estables d'Africà, com a resultat dels disturbis provocats després que diumenge passat es fes oficial el triomf del president Mwai Kibati. El balanç de morts ronda els 250, la majoria de l'ètnia del president, els kikuiu.

La tragèdia es va desencadenar l'Any Nou a la localitat de Eldoret, a uns 300 quilòmetres de la capital de Kenya, Nairobi. Segons diversos testimonis, una multitud va incendiar una església pròxima a aquesta població en la qual es refugiaven centenars de persones que buscaven apartar-se dels disturbis que se succeeixen als últims dies contra l'ètnia kikuiu, a la qual pertany el president Kibati, després que l'oposició hagi rebutjat els resultats de les eleccions de dijous passat que el confirmen en el lloc.

La Creu Roja ha informat que són milers els keniates d'ètnia kikuiu els que estan intentant fugir del país com a conseqüència dels disturbis i que la majoria es dirigeixen a la veïna Uganda.

Més de 250 morts
El president Mwai Kibaki ha fet una crida perquè els partits polítics es reuneixin immediatament i demanin a la població que retorni a la calma. La violència va esclatar després de l'estreta victòria obtinguda pel president en les eleccions del dissabte passat. Un mínim de 250 persones han mort en actes de violència, segons informes de la policia, testimonis i de funcionaris de dipòsits de cadàvers. Entre els morts hi figuren els 15 cremats vius dimarts a Eldoret.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.