Política

Un nou esclat de violència a Kenya acaba amb la mort d'un diputat de l'oposició

Conflicte

Continua l'escalada de violència a Kenya després de la celebració d'eleccions el 27 de desembre passat, i després que Mwai Kibaki es proclamés president del país. En quatre dies han mort 64 persones.
A primera hora del matí d'aquest dimarts s'havien reprès els enfrontaments a la capital del país, Nairobi. En un mes han mort més de 800 persones i més de 250.000 han hagut d'exiliar-se. En les últimes hores han mort 16 persones, una de les quals ha estat un diputat del partit de Raila Odinga.

Els assassinats de membres o partidaris de l'oposició podrien continuar. I és que, a la ciutat de Naivasha, a l'oest del país, els partidaris del president Kibaki, d'ètnia majoritàriament kikuiu, han sortit al carrer i han començat a perseguir membres d'altres comunitats. Molts són suposats opositors al president.

Els diferents grups justifiquen la violència per les acusacions de frau i la disconformitat pels resultats electorals. A aquests retrets se n'hi han afegit uns altres, com antigues disputes entre comunitats sobre el control de la terra i alguns negocis sorgits durant el règim britànic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.