Política

De Juana Chaos s'ha de presentar avui davant un tribunal de Belfast

Terrorisme

L'exreclús etarra Iñaki de Juana Chaos ha de comparèixer aquest matí davant un tribunal de magistrats de Belfast, en resposta a l'ordre de recerca i captura dictada per l'Audiència Nacional dimarts passat després que no es presentés a declarar com a imputat per un suposat delicte d'enaltiment del terrorisme per una carta llegida durant un homenatge a Sant Sebastià el 2 d'agost.

Segons fonts del servei de Justícia d'Irlanda del Nord, De Juana ha gestionat la citació a través d'un bufet d'advocats, Kevin R. Winters & Co, que té un llarg historial en els processos judicials relacionats amb el conflicte de l'Ulster.

Sis dies després de l'ordre emesa pel jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco, Chaos, que viu a Irlanda del Nord, es presentarà al complex judicial de Laganside, a la capital de l'Ulster.

De Juana es presentarà en una vista davant un tribunal de magistrats que s'encarregarà d'iniciar un procediment que podria acabar en una extradició, si les autoritats espanyoles ho sol·liciten, o en un procés en què també hi podria prendre part la justícia d'Irlanda del Nord.

Els advocats de De Juana han notificat al jutge Velasco que el seu client no és l'autor de la carta que es va llegir en el seu nom durant un acte a Sant Sebastià el mateix dia que ell va sortir de la presó en què s'elogiava la figura de l'exdirigent d'ETA Domingo Iturbe Abasolo Txomin i es deia l'expressió Aurrera bolie (endavant la pilota), que s'interpreta com un "endavant la lluita armada".

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.