Política

De Juana Chaos compareixerà davant un jutjat de Belfast

Terrorisme

L'exreclús d'ETA Iñaki de Juana Chaos compareixerà dilluns vinent a dos quarts de deu del matí davant d'un tribunal de Belfast, en resposta a l'ordre de recerca i captura dictada per l'Audiència Nacional espanyola, segons han confirmat fonts del Servei de Justícia d'Irlanda del Nord. De Juana ha gestionat la citació mitjançant un dels advocats del despatx Kevin R. Winters & Co, que s'ha desplaçat fins a un tribunal de Belfast per informar de la intenció del seu client.

El jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco va presentar una ordre de recerca i captura internacional de De Juana després que l'exreclús no va comparèixer davant el jutge per ser interrogat com a imputat per un delicte d'enaltiment del terrorisme.

Des del 2 d'agost, quan va sortir en llibertat de la presó, De Juana ha estat vivint a Dublín i, més tard, a Belfast.

L'Audiència Nacional investiga si s'ha produït un delicte d'enaltiment del terrorisme en l'homenatge que l'esquerra abertzale va fer a De Juana a Sant Sebastià amb motiu de la seva llibertat. De Juana no hi va anar, però durant l'acte es va llegir una carta en nom seu en què s'enaltia diversos membres d'ETA.

 

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.