Política

De Juana Chaos, detingut a Belfast

Política

L'exprès Iñaki De Juana Chaos ha estat detingut a Belfast, després d'haver-se presentat a un tribunal de la ciutat per respondre a l'ordre de recerca i captura emesa per l'Audiència Nacional espanyola, segons l'agència France Presse. La justícia espanyola li imputa un delicte d'enaltiment del terrorisme. De Juana ha acudit al jutjat irlandès, però al cap d'una estona ha abandonat el tribunal perquè la vista s'ha hagut de suspendre per falta d'intèrpret, i poc després ha estat arrestat. Al migdia s'ha reprès la vista i des d'aleshores De Juana

De Juana, alliberat el passat mes d'agost, després de complir 21 anys dels 3.000 a què va ser condemnat per 25 assassinats comesos com a membre d'ETA, ha entrat al tribunal poc després de les 9 del matí (les 10h a Catalunya). Anava acompanyat del seu advocat, Kevin Winters, i de la seva dona. La vista, que se celebra al complex judicial de Lagansidel, s'ha hagut de suspendre temporalment perquè no hi havia un intèrpret de l'anglès al castellà, però s'ha pogut reprendre al migdia.

A la sala on se celebra la vista també hi assisteixen el president de l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT), Juan Antonio García Casquero, i el de Famílies Acting for Innocent Relatives (FAIR), el principal col·lectiu de suport a les víctimes de l'IRA, William Frazier.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.