Política

pròxim orient

Netanyahu vol desestabilitzar l’Iran a través de la seva població

El primer ministre iranià anima als iranians a donar l’esquena als seus líders: “Israel està amb vosaltres”

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha animat aquest dilluns als ciutadans iranians a donar l’esquena als seus líders, en un missatge en vídeo amb un clar tint de guerra psicològica.

“Cada dia, el règim (iranià) submergeix cada vegada més a la nostra regió en la foscor i en la guerra. Cada dia, les seves marionetes són eliminades. Pregunteu-li-ho a Mohamed Deif. Pregunteu-li-ho a (Hassan) Nasral·là”, va dir el mandatari israelià, en referència al líder militar de Hamàs a Gaza i al líder del grup libanès Hezbol·là, assassinats tots dos en atacs israelians.

Netanyahu ha desitjat “un futur de prosperitat i pau” per a israelians i iranians, i ha arribat a assegurar que “Israel està amb vosaltres” en el seu missatge, dirigit directament al poble de l’Iran.

L’avís arriba en plena escalada dels atacs israelians contra Hezbol·là al Líban, i enmig de la incertesa sobre quina serà la resposta iraniana a l’assassinat, divendres passat, de Nasral·là, aliat clau de la república islàmica a la regió.

“Donarem una resposta que serà lamentable per als qui violen els nostres interessos nacionals i tallarem les mans i els peus de l’agressor”, ha manifestat avui en una roda de premsa el portaveu del ministeri d’Exteriors iranià, Nasser Kanaani, en aparent referència a Israel.

En les últimes hores, a més, diversos mitjans estatunidencs han assegurat que Israel ja està enviant petits grups de soldats a l’altre costat de la frontera libanesa, per a preparar el terreny de cara a una possible ofensiva terrestre al Líban, alguna cosa que elevaria encara més si fos possible la tensió regional.

En el seu missatge, Netanyahu ha criticat als líders iranians per “malgastar milers de milions de dòlars en guerres inútils” a Orient Pròxim, en lloc de millorar les vides dels seus ciutadans.

“Quan l’Iran sigui lliure, i aquest moment arribarà molt abans del que pensa la gent, tot serà diferent”, ha assegurat el primer ministre israelià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia