Política

Islamista, drogoaddicte, i d’extrema esquerra

La campanya electoral nord-americana s’està tornant cada cop més bruta a mesura que s’acosten les dates de les convencions demòcrata (del 25 al 28 d’agost) i republicana (de l’1 al 4 de setembre) en què els dos grans partits elegiran formalment el seu nominat a la Casa Blanca.

Després de la polèmica sobre la “celebritat” d’Obama i la raça, ara ha sigut un llibre sobre el senador d’Illinois, escrit per un conegut assagista conservador, el que ha encès novament la polèmica. Es tracta del bestseller The Obama nation: leftist politics and the cult of personality (La nació d’Obama: polítiques d’esquerres i culte a la personalitat), un pamflet en què es dóna peu a mites sobre Obama com la seva suposada fe musulmana i el radicalisme esquerranós del candidat.

Jerome R. Corsi, l’autor de l’obra, és el mateix que fa quatre anys va publicar un llibre en què posava en qüestió el full de serveis de l’aleshores candidat demòcrata a la Casa Blanca, John Kerry, al Vietnam, condecorat pel seu heroisme durant la guerra.

Aleshores, els assessors de Kerry van optar per una resposta tèbia, convençuts que una rèplica contundent hauria sigut contraproduent. Quatre anys després, els excol·laboradors del senador de Massachusetts creuen que es van equivocar i ara han aconsellat a l’equip d’Obama que reaccioni amb contundència i amb la màxima celeritat. I així ho han fet.

Dijous mateix, l’equip del senador demòcrata va fer públic un document de 40 pàgines en què es refutaven les afirmacions del llibre. “Jerome Corsi és un mentider desacreditat que està venent una altra escòria per continuar amb la política Bush-Cheney que va ajudar a perpetuar fa quatre anys”, va denunciar ahir el portaveu d’Obama, Tommy Vietor. “Respondrem aquestes difamacions amb contundència, amb tots els mitjans que tinguem a l’abast”, va afegir.

L’equip del senador d’Illinois acusa l’autor del llibre d’haver publicat una obra plena d’errors en què fins i tot és incorrecta la data del casament d’Obama. Corsi, en canvi, assegura que el que està ple de mentides són les autobiografies del candidat demòcrata, en què, segons l’autor de The Obama nation, el senador d’Illinois amaga aspectes de la seva família com la poligàmia i l’alcoholisme del seu pare, i el naixement de la seva germana a Indonèsia.

Corsi fa seus al llibre molts dels rumors sobre el candidat demòcrata que els darrers mesos han circulat pels blogs de la dreta més conservadora nord-americana i en missatges de correu electrònic anònims. L’autor insinua, sense aportar cap prova, que Obama, que ha reconegut haver tastat la marihuana i la cocaïna quan era adolescent, encara consumeix drogues. També alerta del suposat “esquerranisme extrem” del senador que, al seu parer, portaria el país a la ruïna, dels seus presumptes vincles amb moviments radicals tant islamistes com negres des que era un nen, del seu pacifisme ingenu i de la voluntat de cosir a impostos els contribuents nord-americans per repartir els diners al Tercer Món.

Obama ha deixat clar, tant en la campanya contra el republicà John McCain com en la cursa per a la nominació demòcrata amb Hillary Clinton, que és cristià practicant. Però les afirmacions del senador són sistemàticament obviades per un munt de webs que es dediquen a alimentar els prejudicis inconfessables de molts nord-americans pel que fa a la raça i la religió.

Web antimentides
Per això, el Partit Demòcrata va posar en marxa fa uns mesos la web FightTheSmears.com, destinada, únicament, a contrarestar els rumors sobre el candidat demòcrata. Entre ells hi ha perles com que Obama es nega a tenir la bandera dels Estats Units a l’exterior del seu avió de campanya, que els llibres del candidat demòcrata són plens de discursos racistes incendiaris i que va jurar el càrrec de senador d’Illinois amb la mà damunt d’un exemplar de l’Alcorà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.