Política

El president de Cantàbria responsabilitza el govern basc i el PNB de donar "oxigen" a ETA

La mort del brigada de l'exèrcit Luis Conde en l'atemptat d'ETA d'aquesta matinada a la localitat càntabra de Santoña ha dut el president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, a criticar l'"ambigüitat" en la lluita contra ETA del lehendakari, Juan José Ibarretxe. Revilla ha volgut "assenyalar molt clarament" el PNB i el lehendakari per "qüestionar" l'Estat de dret després de la il·legalització d'ANB i d'EHAK.

El lehendakari Juan José Ibarretxe ha respost que no està "disposat a renunciar a la política per seguir treballant per la pau". "Demanar als altres que renunciïn als seus projectes polítics, demanar-me a mi o al govern basc que renunciem a les nostres idees és donar-li oxigen a ETA. No és acceptable. Mai diré, perquè no és veritat, que el govern espanyol va donar oxigen a ETA per negociar amb ells després de l'atemptat de Barajas. Faré una crítica política però mai diré que aquestes actituds donen oxigen a ETA", ha afegit Ibarretxe.

El president del PNB, Iñigo Urkullu, ha expressat la seva esperança que els càntabres "no secundin" aquestes declaracions. Per això, no ha volgut contestar al president càntabre i s'ha limitat a dir que Revilla és una persona "que, tot i haver viscut a Bilbao, sembla ser que és poc llegida". "Suposo que els càntabres identifiquen, perfectament, el compromís ètic i democràtic del PNB en els seus 113 anys d'història", ha afegit Urkullu.

El conseller basc d'Interior, Javier Balza (PNB), ha afirmat que les paraules de Revilla són "un regal per a ETA i el favor més gros" que se li pot fer a la banda terrorista.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.