Política

Els liberals de CDC creen un grup dins la Casa Gran

Els liberals de CDC han decidit agrupar-se en el marc de la Casa Gran del Catalanisme, afegint-se d’aquesta manera a les diverses plataformes sobiranistes que ja funcionen en l’òrbita convergent i que han demostrat un cert poder de convocatòria. També existeix Convergais, que agrupa persones interessades en els drets homosexuals, així com Dones d’avui.cat, de caràcter feminista. Artur Mas és partidari de desplegar aquests grups de persones reunides per sensibilitats, seguint el model
Obama, per funcionar com una mena de pop amb tentacles de diversos colors.

Els liberals portaran el nom de Llibergència, i entre els seus promotors hi ha membres de l’executiva de CDC com David Madí i Antoni Fernández Teixidó, així com Marcel Riera, Carles Llorens, Marc Guerrero, Jordi Xuclà, Rosa Maria Fortuny, Pilar Pifarré, Feliu Guillaumes i Roger Albinyana. En total són un centenar de militants de CDC, segons assenyala el mateix Albinyana, que és membre de la direcció del Partit Liberal Demòcrata Europeu. Entre ells hi ha tant independentistes com partidaris de l’Estat plurinacional.

Catalunya Oberta

Seguint l’esperit de la Casa Gran, Llibergència tindrà projecció més enllà de CDC, com també fan per exemple Àngel Colom i Alfons López Tena, en ocasions també conjuntament amb Albinyana, en el terreny independentista. Ho faran a través de la Fundació Catalunya Oberta, de signe liberal però sense vinculació orgànica a CDC. Intentaran d’aquesta manera obrir debat amb les seves propostes, i somien amb un futur on CDC s’incorpori a la Internacional Liberal. Actualment només forma part del Partit Liberal Demòcrata Europeu.

Llibergència no es considera un sector crític, ni tampoc un lobby intern de CDC per ocupar càrrecs, sinó més aviat un grup promotor del liberalisme, i els seus promotors subratllen que conviuen dins la formació convergent amb socialdemòcrates i democristians.

El grup té previst presentar-se formalment en els pròxims mesos, i fer públic un manifest. En els contactes inicials per formar Llibergència, abans del congrés de Convergència del passat mes de juliol van dinar amb el president de la formació per exposar-li els seus plantejaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.