Política

Obama congela el sou dels alts funcionaris de la Casa Blanca per donar exemple davant de la crisi

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha anunciat avui un pla per donar més transparència a la seva administració que inclou la congelació dels salaris dels alts funcionaris de la Casa Blanca per donar exemple als ciutadans davant de la crisi econòmica que viu el país.

Es tracta d'una de les primeres decisions adoptades per Obama, que ha reunit tots els treballadors de la Casa Blanca per comunicar-los el nou reglament i saludar-los personalment en el seu primer dia de feina després de la històrica presa de possessió celebrada ahir al Congrés.

"Les famílies nord-americanes s'estan ajustant el cinturó i nosaltres hem de fer el mateix", ha assegurat Obama per justificar la seva decisió, que afectarà només els treballadors que guanyin més de 100.000 dòlars.

A més, el nou president ha explicat que els treballadors governamentals no podran ser contractats per cap grup de pressió durant els primers dos anys i viceversa, i la Casa Blanca tampoc acceptarà regals d'aquests grups, en un intent per restaurar la confiança dels ciutadans.

"La transparència i el compliment de la llei seran una de les senyes d'identitat de la meva nova administració", ha afegit el president Obama, que durant tota la campanya s'havia compromès a renovar certes pràctiques de Washington molt criticades per la població.

Obama truca Abbas
Barack Obama ha parlat avui per telèfon amb el president de l'Autoritat Palestina (AP), Mahmud Abbas, amb l'objectiu d'intentar arribar a un acord de pau, segons ha informat Saeb Erakat, un negociador amb Israel. "Obama ha reiterat que ell i la seva administració treballaran conjuntament amb el president Abbas per aconseguir la pau a la regió", ha dit Erekat.

Per la seva banda, un portaveu del primer ministre d'Israel, Ehud Olmert, ha reconegut a Jerusalem que desconeix si Obama ja ha parlat amb el líder israelià. El president nord-americà ha promès que buscarà la solució del conflicte del Pròxim Orient durant el seu mandat.  



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

La Caixa de Solidaritat va ajudar 135 persones el 2023, una desena més que l’any anterior

barcelona
política

25 de juliol: Ple del Parlament per aprovar el nou vot telemàtic

barcelona
judicial

Puigdemont, Alay i Boye es querellen contra el jutge Aguirre

barcelona
GUERRA A EUROPA

Orbán es reuneix amb Zelenski a Kíiv, per primer cop des de la invasió russa

BARCELONA

Junts abandona el govern per discrepàncies greus amb l’alcalde

lloret de mar
GUERRA A GAZA

Almenys vuit morts en nous atacs israelians a Khan Iunis, al sud de la Franja

BARCELONA
judicial

Els 46 policies investigats per les càrregues de l’1-O, amnistiats

barcelona
política

Maragall assenyala el director de Comunicació d’ERC

barcelona
ESTATS UNITS

Trump invoca el reconeixement de la immunitat per frenar el cas de l’actriu porno

BARCELONA