Política

Alduy guanya la primera volta de les eleccions municipals parcials de Perpinyà i la ultradreta en queda fora

Els comicis s'han hagut de repetir després que s'inavalidessin els resultats electorals del març del 2008 per frau

L'exalcalde de Perpinyà Joan Pau Alduy ha guanyat la primera volta de les eleccions municipals parcials amb un 40% dels vots. La candidata socialista, Jacqueline Amiel-Donat, arriba en segona posició amb un 25,6%, davant del socialista dissident, Jean Codognès, que obté un 14,1%. La sorpresa ve del resultat del candidat ultradretà, Louis Aliot, del Front Nacional, que amb un 9,4% perd 3 punts respecte a l'any passat i no podrà ser a la segona volta.

L'erosió del Front Nacional s'explica en gran part pel resultat del candidat conservador independent François Rivière, que recull un 7,6 per cent dels vots. Pel que fa el candidat d'extrema esquerra Mickaël Cuffy, obté un 2,5 per cent dels vots, i el centrista Raymond Faura, menys d'un 1 per cent.

Els comicis s'han hagut de repetir aquest diumenge per la invalidació dels resultats del març del 2008 per frau electoral.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.