Política

Incertesa per acusacions de frau a Perpinyà

El resultat de les eleccions municipals a Perpinyà pot portar cua. El recompte de vots va avançar a bon ritme ahir a la nit mostrant un frec a frec entre la candidatura de l’actual alcalde, Jean-Paul Alduy (UMP), que integra també Unitat Catalana, i la llista que integra les esquerres, els centristes del MoDem, ERC i CDC i que encapçala la socialista Jacqueline Amiel-Donat. Amb el 96% escrutat, la diferència era tan sols de mig miler de vots quan quedava una mesa per escrutar. Però el president d’aquesta mesa va ser detingut, acusat de frau electoral, presumptament perquè va voler introduir paperetes a l’urna.

Manifestacions
Amb uns resultats tan ajustats, els partidaris de la llista opositora es van manifestar ahir pels carrers de Perpinyà demanant l’anul·lació de les eleccions i la dimissió d’Alduy.

Alduy va accedir a l’alcaldia el 1993, succeint el seu pare, Paul Alduy, que la dirigia des del 1959. En canvi, Amiel-Donat aspirava a capitalitzar el canvi, mentre que Alduy l’ha acusada de liderar una llista que només va contra ell. “El MoDem no pot demanar que els seus electors votin comunista, ni els comunistes que votin els centristes. És una llista que només busca el poder”, ha reiterat Alduy.

Els partits que donaven suport a Amiel-Donat aspiraven a mobilitzar el vot abstencionista que ahir va aflorar als comicis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.