Política

Alduy torna a ser alcalde de Perpinyà enmig de la polèmica i amb quatre regidors catalanistes al consistori

L'alcalde sortint de Perpinyà, Jean-Paul Alduy ha estat reelegit en el càrrec pel nou Consell Municipal amb 41 vots a favor, davant el candidat del Front National, Louis Aliot, que ha obtingut dos vots. Els tres líders de l'oposició d'esquerra i de centre, Jacqueline Amiel-Donat, Jean Codognès i Clotilde Ripoull, que en un primer moment havien fet acte de candidatura, hi han renunciat després d'acusar Alduy i el grup majoritari de frau electoral.

Els dotze consellers d'oposició socialista i centrista no han pres part a la votació, que han qualificat de "simulacre" de democràcia. Unes paraules que han provocat les protestes irades d'una part dels regidors d'Alduy i del públic present.

El cap de l'oposició d'esquerres, Jacqueline Amiel-Donat, ha dit que el cas del president d'una mesa electoral inculpat dimarts per frau electoral no era un fet aïllat, i que la verificació dels resultats de quatre col·legis electorals sobre un conjunt de 66 havia revelat que el nombre de vots era superior en 253 respecte el nombre de votants que havien firmat el registre electoral.

Amiel-Donat ha instat l'alcalde a "aturar" una "mascarada" que pretén "fer creure que hi ha una legitimitat en aquest escrutini", i a restaurar "la imatge de dignitat i d'honestedat de la ciutat".

Al contrari d'alguns regidors que s'han posat nerviosos i han escridassat la cap de l'oposició, Jean-Paul Alduy ha conservat la calma en tot moment. Després de prendre possessió del càrrec, Alduy ha dit que seria l'alcalde "de tots els perpinyanesos en la seva diversitat" i ha fet una crida per què torni "el temps de la democràcia apaivagada".

Tot i això, responent a les acusacions de l'oposició d'esquerres, Alduy ha recordat que Perpinyà és "en un estat de dret" i que "cal confiar en la justícia per analitzar, jutjar i sancionar, si és necessari, les irregularitats, però també les difamacions d'aquesta campanya". En aquest sentit ha criticat l'actitud de l'oposició durant el ple per "interessos partidistes" que "no tenen res a veure amb la democràcia".

L'oposició que ha convocat una nova manifestació demà dissabte a la tarda davant de l'ajuntament i ha presentat un recurs davant del tribunal administratiu per demanar l'anul·lació de les eleccions.

Mentrestant, i a l'espera de les decisions judicials, el consistori es reunirà amb normalitat i es dóna la circumstància que per primer cop hi haurà quatre regidors catalanistes, dos d'Unitat Catalana que repeteixen en la majoria de govern, i dos més que s'estrenen a l'oposició, un de Convergència Democràtica de Catalunya i un d'Esquerra Republicana de Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.