Política

Ridao respon a l'anunci de Laporta que la política catalana no necessita cap "messies"

El secretari general d'ERC reconeix la tasca del mandatari del Barça, però recorda que sense una majoria per governar és difícil fer el salt a la política

El secretari general i portaveu d'ERC en el Congrés, Joan Ridao, ha respost aquest dilluns a la disposició del president del FC Barcelona, Joan Laporta, de fer carrera política que aquesta tasca demana "molta dedicació", però que no és lloc per a l'aparició de "redemptors, màrtirs ni messies".

Joan Ridao ha reconegut le relacions de proximitat que ERC manté amb el màxim mandatari blaugrana i ha manifestat el seu "respecte" per la seva trajectòria com a dirigent de l'entitat, i també que ha parlat sovint amb ell. No obstant, ha advertit sobre les dificultats que té "fer el salt" a la política, sobretot quan no es té una majoria suficient per governar.

El secretari general d'ERC no ha volgut avançar cap dels criteris de la formació republicana sobre pactes amb l'argument que encara queden deu mesos de legislatura i el govern català ha de continuar la seva tasca. No obstant, ha assenyalat que aspectes com la sentència del Tribunal Constitucional en relació a l'Estatut.

ERC presentarà aviat la seva campanya Catalunya decideix, adreçada als partidaris de la formació, perquè puguin participar en el procés d'elaboració del programa electoral. Ridao ha admès que "l'escenari més probable" de les pròximes eleccions és que CiU sigui la formació més votada i, per tant, serà el seu líder, Artur Mas, qui aclareixi amb qui vol governar, amb el PP o el PSC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.