Política

Gordon Brown fa un reajustament del seu govern després de la dimissió de 4 ministres

Dimiteix el ministre de Defensa, John Hutton, al·legant motius familiars. És el quart membre del govern de Gordon Brown que deixa el càrrec. Aquest divendres també ho ha fet el ministre de Treball, James Purnell, que ha demanat obertament al cap del govern que dimiteixi

El primer ministre britànic, Gordon Brown, el lideratge del qual trontolla per la dimissió de quatre dels seus ministres, farà aquest divendres mateix un reajustament del govern, segons ha confirmat un portaveu de la residència oficial de Downing Street.

L'última dimissió, la quarta dels seus ministres, s'ha produït aquest mateix matí, quan la remodelació feta per Brown ja estava en marxa i s'han començat a filtrar alguns noms. Es tracta del ministre de Defensa, John Hutton, que ha argumentat la seva decisió "per motius personals", ha donat el seu suport a Gordon Brown i ha assegurat que la dimissió no té relació amb la delicada situació en què es troba el primer ministre. Hutton és un conegut blairista, igual que els altres membres de l'executiu que han renunciat aquesta setmana, i si hagués transcendit la seva marxa abans d'aquest divendres, podria haver fet encara més mal a la ja vulnerable posició de Brown.

Segons han avançat els mitjans de comunicació britànics, el fins ara titular de Sanitat, Alan Johnson, serà el nou responsable de la cartera d'Interior, en substitució de Jacqui Smith, una de les ministres que han dimitit.

Per altra banda, el ministre d'Economia, Alistair Darling, continuarà en aquesta cartera, tot i els rumors dels mitjans britànics que deien que canviaria de ministeri. El titular de Justícia, Jack Straw, també continuarà al capdavant d'aquest ministeri.

El penúltim que ha dimitit, el ministre de Treball i Pensions, James Purnell, ha demanat obertament al cap del govern que dimiteixi per deixar al Partit Laborista alguna opció de guanyar les properes eleccions generals, que s'hauran de celebrar a tot estirar a mitjans de l'any que ve.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.