Política

Gordon Brown convoca eleccions generals al Regne Unit el 6 de maig

L'anunci dóna el tret de sortida a la campanya més disputada al Regne Unit després de 13 anys de laborisme al poder. Brown optarà per primer cop a la reelecció després de substituir Tony Blair en el càrrec l'any 2007

El primer ministre britànic, el laborista Gordon Brown, ha convocat aquest dimarts les properes eleccions generals per al 6 de maig, després de reunir-se al Palau de Buckingham amb la reina Isabel, que ha procedit a la dissolució oficial del Parlament.

La convocatòria dels comicis suposa el tret de sortida de la campanya, que durarà un mes i durant la qual els dos principals líders polítics –el laborista Brown i el conservador David Cameron– desenvoluparan una autèntica marató electoral.

Després d'anunciar la data, i acompanyat pel seu equip davant el 10 de Downing Street, el primer ministre ha volgut deixar clar que l'eix de la seva campanya girarà al voltant del paper desenvolupat pel seu govern per fer front a la crisi econòmica mundial.

Aquestes eleccions seran les més disputades dels últims 18 anys si es compleixen els pronòstics més recents de les enquestes sobre intenció de vot, segons les quals no hi haurà una majoria clara en el Parlament i la força més votada es veurà obligada a pactar.

De fet, aquest serà el primer cop que el primer ministre britànic Gordon Brown optarà a la reelecció després de substituir Tony Blair, que es va convertir en primer ministre el 1997 i va acabar amb 18 anys de presència conservadora en el número 10 de Downing Street.

Per contra, James Cameron aspira a convertir-se als seus 43 anys en el primer ministre més jove del Regne Unit en els últims 200 anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.