Política

Camacho recorda a Montilla i Mas que PSOE i CiU van votar a favor d'allargar el mandat de Casas

La popular ha considerat que parlar de renovacions al Parlament és un "debat estèril" perquè no depèn de la cambra catalana, i ha lamentat de nou que Montilla encara no s'hagi dirigit a ella per preguntar-li el seu parer al respecte.

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha recordat aquest dimecres al president de la Generalitat, José Montilla, i al líder de CiU, Artur Mas, que PSOE i CiU van votar a favor de l'allargament del mandat de la presidenta del Tribunal Constitucional, Maria Emilia Casas.

En una entrevista a TV3, Camacho ha criticat que ara PSC i CiU vulguin la renovació del tribunal quan van permetre la continuïtat de Casas tot i haver caducat el seu mandat.

Tot i deixar clar des del principi que el PP no està a favor de la renovació dels membres del TC perquè "no es poden canviar les regles del joc enmig del partit", s'ha queixat que Montilla no l'hagi trucat per parlar d'aquest front comú que intenta articular al Parlament. "Representem a més de 300.000 persones i no ens ha donat cap explicació del que pensa fer", ha lamentat.

I és que segons Camacho, Montilla només "utilitza el PP per atacar-lo", però no respecta els seus milers de votants. A més, ha negat que els magistrats estiguin determinats per Federico Trillo, com va dir Montilla. "És una absoluta tonteria", ha declarat.

És precisament en aquest sentit que ha recordat a Montilla que la presidenta del tribunal, Maria Emilia Casas, continua al capdavant gràcies al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i "CiU va donar suport a la llei que va permetre l'allargament del mandat de membres del TC". "I ara resulta que ve aquí CiU i diu que no s'han de mantenir els magistrats que tenen el mandat caducat", ha ironitzat.

Camacho ha subratllat també que la federació ha demanat la pròrroga del mandat dels membres del Consell de Garanties Estatutàries i també de la Sindicatura de Comptes. I Montilla, que ara critica el TC, té presentats, ha dit, més de 270 recursos per lleis estatals, entre ells el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB). "Posar-se a qüestionar la legitimitat i el prestigi de les institucions democràtiques va en contra de l'Estat de dret", ha dit als dos partits majoritaris de Catalunya.

Membres del TC capacitats
Segons Camacho, els membres del TC estan "absolutament capacitats" i són juristes de gran prestigi, tot i que ha afegit que és una "anomalia jurídica" que encara no hagin dictat sentència sobre l'Estatut.

També ha desitjat que hi hagués un acord per desencallar la renovació, però sempre respectant les regles del joc, perquè és Zapatero, ha dit, qui té bloquejada al Senat la renovació de dos membres proposats per comunitats governades pel PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Biden, un adeu que sacseja

Los Angeles

El sisè PIB per càpita més alt

Parets del Vallès
Francesc Juzgado i Mollá
Alcalde de Parets del Vallès (PSC)

“Parets del Vallès és el que és gràcies a la indústria que té”

Parets del Vallès
Jordi Seguer i Romero
Cap de l’oposició a Parets del Vallès (Ara Parets-ERC)

“L’alcalde no té lideratge ni un projecte de futur per a Parets”

Parets del Vallès
Estats Units

Trump carrega contra Biden i afirma que mai ha estat “apte” per al càrrec

Estats Units

Harris confirma que aspira a la Casa Blanca i agraeix el suport de Biden

Barcelona
Corea del sud

Interroguen la primera dama sud-coreana per rebre regals cars

Barcelona
Estats Units

Biden es retira de la cursa electoral i proposa Harris com a candidata demòcrata

Barcelona
Rússia

Caces russos intercepten dos bombarders dels EUA sobre el mar de Barents

Barcelona