Política

Montilla descarta la reforma de la llei del TC que proposa Mas

El president de la Generalitat insisteix a anar "pas a pas" i defensa la necessitat del consens per reclamar el canvi de magistrats al Constitucional

El president de la Generalitat, José Montilla, ha plantejat en el consell de govern de consensuar una resolució al Parlament per instar la renovació immediata del Tribunal Constitucional "amb el màxim consens possible" i descarta per ara la proposta de modificar la llei del Tribunal Constitucional perquè "aniria massa enllà" en el temps. El conseller Joaquim Nadal ha afirmat que Montilla "vol fer les coses pas a pas" i espera veure el pronunciament del govern espanyol abans de plantejar alternatives diferents davant la resolució pendent del TC sobre l'Estatut.

Nadal ha explicat després de la reunió del govern català que Montilla vol "insistir i reforçar els seu arguments i aconseguir la màxima unitat a Catalunya i el màxim consens" entre les forces polítiques. El titular de Política Territorial ha reiterat l'argument de Montilla que nega legitimitat als magistrats del TC per dictaminar sobre l'Estatut.

"No es pot pensar que un tribunal mermat en la seva composició, amb algun membre recusat i altres que han caducat, està en disposició de dictar una sentència sobre l'Estatut", ha afirmat Nadal. El conseller ha afegit que "no es tracta de posar en qüestió l'àrbitre sinó de preservar el paper que té el TC; [els seus membres] tenen la seva llicència d'arbitrar caducada" i "és imprescindible per aquesta [de l'Estatut] i altres sentències les pugui fer un TC amb tots els membres en vigència del seu mandat".

El govern i el seu president no se senten desautoritzats, en aquest aspecte, per les reaccions suscitades en el PSOE –el ministre José Blanco i la secretària d'organització, Leire Pajín– arran de les crítiques que Montilla va formular en la seva declaració institucional de divendres passat. Nadal ha explicat, en canvi, que Montilla es va posar en contacte amb José Luis Rodríguez Zapatero de forma immediata i que després ha acabat parlant també amb el líder del PP, Mariano Rajoy, tot i que no ha volgut comentar el to ni el contingut de les converses.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Biden, un adeu que sacseja

Los Angeles

El sisè PIB per càpita més alt

Parets del Vallès
Francesc Juzgado i Mollá
Alcalde de Parets del Vallès (PSC)

“Parets del Vallès és el que és gràcies a la indústria que té”

Parets del Vallès
Jordi Seguer i Romero
Cap de l’oposició a Parets del Vallès (Ara Parets-ERC)

“L’alcalde no té lideratge ni un projecte de futur per a Parets”

Parets del Vallès
Estats Units

Trump carrega contra Biden i afirma que mai ha estat “apte” per al càrrec

Estats Units

Harris confirma que aspira a la Casa Blanca i agraeix el suport de Biden

Barcelona
Corea del sud

Interroguen la primera dama sud-coreana per rebre regals cars

Barcelona
Estats Units

Biden es retira de la cursa electoral i proposa Harris com a candidata demòcrata

Barcelona
Rússia

Caces russos intercepten dos bombarders dels EUA sobre el mar de Barents

Barcelona