Política

Geòrgia recupera el control de Gori i acusa Rússia de destruir infraestructures militars al port de Poti

Guerra al Caucas

Els blindats russos que aquest dimecres van entrar a la ciutat de Gori han començat a abandonar avui la ciutat en direcció a Ossètia del Sud. Al mateix temps, una columna de policies georgians ha entrat a Gori per recuperar-ne el control.

A primera hora del matí, el ministeri de l'Interior havia comunicat que Rússia també abandonava el port de Poti, al mar negre, però a mig matí, l'alcalde de la població ha assegurat que les tropes russes estaven "destruint infraestructures militars i navals". Poti és el principal port de Geòrgia i compta amb una terminal petrolera.
L’endemà d’haver aprovat el pla de pau proposat per la Unió Europea per posar fi al conflicte armat d’Ossètia del Sud que feia cinc dies que durava, Geòrgia va acusar ahir durament Rússia de violar l’alto el foc i de dur a terme maniobres militars i saquejos entre la població civil. Finalment aquest dijous al matí, Rússia ha abandonat la ciutat per deixar pas als militars georgians.

El secretari del consell de seguretat de Geòrgia, Alexandr Lomaya, va anunciar dimecres a la nit el retorn de la policia del país a la ciutat de Gori després d'aconseguir un acord amb el comandament rus per retirar les seves tropes.

Lomaya va afegir que un cop la policia georgiana controli de nou la ciutat, els desplaçat podran tornar a casa. Segons dades del govern del país, unes 40.000 persones, el 80% de la població de Gori, ha fugit de la ciutat durant el conflicte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.