Política

Junqueras celebra la “responsabilitat” amb què ERC ha portat el relleu

L'eurodiputat i alcalde de Sant Vicenç dels Horts vota acompanyat d'Alfred Bosch amb la renovació del projecte d'ERC com a objectiu

A les 10 del matí han obert els 60 col·legis electorals perquè els 7.700 militants triïn president, secretària general i candidat a Madrid

L'eurodiputat i alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, ha celebrat aquest dissabte la “generositat i responsabilitat” amb què ha portat el partit el procés de renovació interna pel qual serà elegit aquest dissabte nou president en substitució de Joan Puigcercós.

“ERC vol ser útil al país, i per ser útil intenta un procés que combina renovació i experiència. És un procés en què molta gent ha demostrat molta generositat i molt sentit de la responsabilitat”, ha conclòs després de votar a un quart d'onze del matí a Martorell en el procés de primàries que el partit realitza per elegir el seu cap de files a les generals.

El nou líder republicà s'ha mostrat satisfet pel joc net amb què s'han desenvolupat les primàries que enfronten el secretari general del partit, Joan Ridao, i l'historiador Alfred Bosch, el candidat preferit per Junqueras.

Després de moltes setmanes com a únic candidat a la presidència, aquest dissabte quedarà confirmada la candidatura que ell lidera i que acompanya Marta Rovira com a candidata a secretària general. L'aposta del futur president continua sent la mateixa que fa unes setmanes: “Combinar la renovació del projecte polític d'ERC amb l'experiència d'aquells que han treballat en les institucions”.

En aquesta nova etapa que s'iniciarà amb l'elecció de la nova direcció del partit, Junqueras assegura que es mantindran els objectius “d'assolir la llibertat nacional i la justícia social”. En aquest sentit, ha afirmat que tenen “molta feina a fer” i que avui s'inicia “una nova etapa” en el camí que ERC va iniciar el 1931.

Al costat de Bosch

L'alcalde de Sant Vicenç dels Horts ha votat en companyia de la seva elecció personal per liderar la llista del partit a les properes eleccions generals, Alfred Bosch. El projecte que lidera Bosch és, segons Junqueras, “el més adequat”, però ha destacat que guanyi qui guanyi les primàries que també es defineixen aquest dissabte, Esquerra anirà a Madrid a lluitar per la independència. “Anirem a Madrid a defensar que els nostres impostos no es malgastin, perquè perilla l'Estat del Benestar; anirem a defensar les nostres infraestructures i a defensar la nostra independència fiscal i política”.

Els militants d'Esquerra tenen tres urnes a la seva disposició a cadascun dels col·legis electorals. La primera, per decidir si donen suport a l'únic candidat a president, Oriol Junqueras. La segona, per escollir a la secretària general, amb Marta Rovira com a única candidata. I la tercera, per decidir el candidat a les generals entre Joan Ridao i Alfred Bosch. Aquest últim ha encaixat la mà del futur president immediatament després que Junqueras hagués dipositat els seus tres vots.

Alfred Bosch, que no ha pogut votar perquè no té el carnet del partit, ha agraït al seu rival, Joan Ridao, “l'elegància” amb que s'ha portat la campanya per les primàries. “Tot plegat em fa pensar que, passi el que passi, el dia acabarà molt bé”, ha destacat.

L'historiador ha valorat especialment les “ganes” que hi ha entre els militants d'Esquerra perquè el procés de renovació surti bé, i ha insistit en què el principal actiu dels republicans és que tenen un somni. “Tenim moltes ganes perquè el somni d'aconseguir algun dia la llibertat nacional i la justícia social sigui creïble”, ha comentat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.