Política

Participació del 38.5% en les primàries d'ERC a les 18h

Dos mil vuit-cents militants han pogut triar entre Bosch i Ridao

A les set han tancat els col·legis electorals

Es preveu que cap a les deu de la nit es coneguin els resultats de la votació

Dos mil vuit-cents militants d'ERC, el 38,5% del cens, han votat fins a les sis de la tarda en el procés de primàries que celebra auqest partit per escollir el cap de llist aper a les eleccions legislatives del 20-N entre Alfred Bosch i Joan Ridao, i també per a ratificar a Oriol Junqueras com a nou president.

Així ho ha anunciat el portaveu del partit, Ignasi Llorente, que ha insistit que la jornada electoral s'ha desenvolupat amb “absoluta normalitat”, i ha evitat fer valoracions de la participació fins que no es tinguin les dades finals.

Respecte a las eleccions a president d'ERC del 2008, quan va ser escollit Joan Puigcercós, la participació ha caigut quasi un 20% –en aquella ocasió a les 18 hores havien votat el 57%–.

Els col·legis electorals d'Olot i Banyoles lideren les dades de participació amb més d'un 60 per cent de militants que ja han fet efectiu el seu dret a vot, i els segueixen de prop els d'Igualada i els dels barris barcelonins del Clot, Sant Andreu i Ciutat Vella, on se supera el 50 per cent.

Cens de 7.770

7.700 militants d'ERC tenen dret a vot per escollir el candidat a les legislatives en unes primàries que enfronten l'actual secretari general, Joan Ridao, i l'historiador Alfred Bosch.

En la jornada electoral hi ha dues urnes més, una per escollir l'eurodiputat Oriol Junqueras com a nou president del partit, i una altra per escollir Marta Rovira com a nova secretària general. No hi ha hagut més candidatures.

Cap a les deu de la nit està previst que es coneguin els resultats, un cop han tancat els col·legis a les set de la tarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.