Política

PP i PSOE segueixen utilitzant l'11-M per treure'n rèdit electoral

Zaplana diu que el PSOE va utilitzar l'atemptat de l'11-M "per guanyar les eleccions i ara el farà servir per no perdre-les"

Malgrat que ahir es va fer pública la sentència de l'atemptat de l'11-M a Madrid, el PP i el PSOE continuen el seu estira i arronsa per treure'n profit electoral amb un creuament de declaracions, valoracions i ambigüitats que està planant per sobre del dia de Tots Sants.
El portaveu del Partit Popular, Eduardo Zaplana, ha acusat el PSOE d'utilitzar l'atemptat de l'11-M "per guanyar les eleccions i ara el farà servir per no perdre-les". Tot seguit ha demanat que els socialistes "s'allunyin de la instrumentalització de la lluita contra el terrorisme" perquè d'aquesta manera es podrà fer un front comú davant d'aquest problema.

Zaplana ha reiterat el respecte i la satisfacció del seu partit per la sentència, però ha puntualitzat que hi ha qüestions que "no s'han pogut comprovar", com l'autoria intel·lectual. Es per això, que justifica que el PP vulgui continuar amb la investigació de l'atemptat. "És lògic que hi hagi la intenció d'aclarir els fets", ha dit per excusar que el partit continuï parlant de l'11-M.

Creuament d'exigències
Per acabar la seva intervenció a la seu central del PP, Zaplana ha fet un paral·lelisme amb el que el ministre d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha demanat a Rajoy aquest matí. Rubalcaba havia reclamat al PP que una vegada coneguda la sentència pels atemptats del 11-M, el partit de l'oposició acceptés l'autoria "jihadista" de l'atemptat i reconegués que ETA no hi va tenir res a veure. "Li demano a Rajoy que repeteixi amb mi, amb els jutges i amb les forces de seguretat: ETA no ha estat", ha insistit Rubalcaba. Zaplana, en resposta a la petició de Rubalcaba, s'ha dirigit a Zapatero per exigir-li que repeteixi que "Irak no ha estat".

El PP són autors de l'"engany massiu" de l'11-M
El secretari d'organització del PSOE, José Blanco, ha anat més enllà i en les seves declaracions ha assegurat que "l'autor intel·lectual de l'engany massiu de l'11-M és José María Aznar, el material és Àngel Acebes i els col·laboradors necessaris Mariano Rajoy i Eduardo Zaplana".

"Fet gravíssim"
El coordinador general d'Izquierda Unida (IU), Gaspar Llamazares, ha qualificat avui de "fet gravíssim" el suport del Partit Popular a seguir investigant "al marge de la llei" els atemptats de l'11-M malgrat que ja existeix una sentència dels tribunals, i ha considerat que resultarà "difícil" un retorn del PP "al seny si no acata la sentència".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.