Política

Un SMS de Sarkozy a la seva exdona es converteix en un afer d'estat

"Si tu tornes, jo ho anul·lo tot". Aquest és el text del missatge SMS que Nicolas Sarkozy va enviar a la seva última exdona, Cécilia, vuit dies abans de casar-se amb Carla Bruni. Això és, almenys, el que ha publicat el setmanari francès Le nouvel observateur. El periodista autor del reportatge, Airy Routier, assegura que posa la mà al foc per les seves fonts i que les protegirà fins al final, de manera que no pensa revelar qui li ha fet arribar la informació.

A França, els periodistes es poden acollir al secret professional fins i tot davant d'un jutge, però alguns experts consultats pel diari Liberation indiquen que la querella presentada per Sarkozy pot complicar el cas. L'advocat del president, Thierry Herzog, també opina que "tenint en compte el secret professional, la investigació no identificarà qui ha enviat el missatge a Airy Routier, però el periodista haurà d'acreditar la veracitat de la notícia".

Mentrestant, l'afer ja s'ha convertit en un tema d'estat i, arran de la denúncia del president, la policia ha començat a investigar els fets, però difícilment podrà examinar el mòbil de Sarkozy, al qual l'empara el càrrec malgrat que aquest cas sigui relacionat amb la seva vida estrictament privada.

L'afer ha afegit un episodi més al debat sobre l'explotació de la vida privada de Sarkozy. Els seus companys de files de la UMP han demanat que un "alto al foc" entre la premsa i el president, però el reporter Airy Routier creu que no ha estat el seu gremi el que ha travessat la frontera, sinó el mateix Sarkozy, que ha afavorit que es coneguin les seves relacions i se'n parli, per exemple, amb el viatge a Egipte amb la que aleshores era la seva xicota Carla Bruni, seguit per les càmeres sense que ells intentessin impedir-ho.

Unes declaracions recents de la mare de Carla Bruni, Marisa Bruni Tedeschi, al diari italià La stampa s'ha afegit al serial. Segons la sogra del cap d'estat francès, la parella, bo i casada, no viu al palau de l'Elisi, on li correspondria, sinó al pis de Bruni a París. L'argument és que l'escola del fill de Bruni és més a prop d'aquest domicili i no es vol alterar la vida del nen. Sobre l'afer de l'SMS a Cécilia, Marisa Bruni manté que "tot i ser fals", no és una qüestió que hagi deixat "indiferent" la seva filla.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.