Política

Evo Morales "marca un gol" a la FIFA durant el partit de futbol en la Cimera dels Pobles

El president de Bolívia, Evo Morales, ha marcat un dels quatre gols del partit de futbol que s'ha disputat a l'estadi de la Universitat Nacional d'Enginyeria de Lima, en el marc de les activitats organitzades per la Cimera Alternativa dels Pobles, que s'està celebrant a la capital peruana en paral·lel a la 5a Cimera de caps d'Estat i de govern de l'Amèrica Llatina, el Carib i la Unió Europea.

El partit, que ha començat al voltant a les sis de la tarda, hora local, s'emmarca en la campanya que va engegar fa mesos el govern d'Evo Morales per protestar per la decisió de la Federació Internacional de Futbol Associat (FIFA) de prohibir que es juguin partits oficials en estadis ubicats a més de 2.500 metres d'altura.

Al principi s'havia anunciat la presència de l'exfutbolista argentí Diego Armando Maradona en el partit, que va durar 30 minuts i que es va jugar en dos temps, però finalment no hi va participar, tot i que sí ho van fer altres exjugadors peruans com Julio César Uribe, Teófilo Cubillas i Héctor Chupitaz, exseleccionats que van jugar la Copa del Món de Mèxic de 1970.

El partit amistós s'ha acabat amb un empat a dos gols, i el penal d'Evo Morales ha arribar al final del primer temps. Milers de persones que seguien el partit des de les grades de l'estadi de la Universitat Nacional d'Enginyeria ho han celebrat amb crits i càntics d'alabança al mandatari bolivià.

La Cimera dels Pobles va començar dimarts a Lima amb la instal·lació del Tribunal Permanent dels Pobles, en què participen moviments socials indígenes, pagesos, mestresses de casa, estudiants i treballadors, amb l'objectiu de posicionar-se sobre els temes abordats pels caps d'Estat i de govern que participen a la reunió oficial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.