Política

'Le Journal du Dimanche' apunta que Sarkozy es casarà amb la cantant Carla Bruni a mitjans de febrer

La confiança en el president francès cau set punts

Des que el mes de maig passat Nicolas Sarkozy va guanyar les eleccions presidencials, no només la vida política ha guanyat un impuls a França, sinó també la vida sentimental de l’inquilí de l’Elisi. El setmanari francès Le Journal du Dimanche va parlar ahir d’un “casament imminent”, probablement a principis de febrer, entre l’extop model i cantant Carla Bruni i el president Nicolas Sarkozy, que l’octubre passat es va divorciar de la seva dona Cécilia.

“La data del casament es fixarà ara: Carla Bruni esdevindrà la tercera senyora Sarkozy el dia 8, o més probablement, el 9 de febrer vinent”, escriu la publicació en la seva edició d’ahir citant “diverses fonts”. A finals de desembre, el diari italià La Stampa, citant la mare de Carla Bruni, va afirmar que el mandatari francès havia demanat a la cantant italiana que es casés amb ell.

Preguntat per l’agència de notícies France Presse, el portaveu de la presidència francesa, David Martinon, va respondre: “No haig de fer cap comentari”. Una resposta igual a la que Martinon va repetir sistemàticament a l’octubre als periodistes quan li preguntaven respecte als rumors sobre la separació de Nicolas i Cécilia Sarkozy. L’anunci de divorci es va produir, finalment, el 18 d’octubre a través d’un comunicat.

L’idili de Carla Bruni, de 39 anys, amb el president francès, de 52 anys d’edat, va sortir a la llum pública a mitjans de desembre per les fotografies que es van prendre d’una visita que la parella va fer al parc d’atraccions EuroDisney, als afores de París.
Des de llavors, la parella no ha amagat el seu amor i la seva romàntica història, que els ha portat, a finals de desembre, a visitar Egipte i les runes de Petra, a Jordània. Allí, el mandatari francès es va deixar fotografiar portant l’Aurélien, el fill de Carla Bruni, a les seves esquenes. La visita a Egipte va resultar controvertida perquè a Sarkozy se li ha criticat que hi hagi viatjat convidat per un amic seu multimilionari.

Dissabte, la premsa índia es feia ressò dels maldecaps que, la presència de Carla Bruni, suposarà per a les autoritats de Nova Delhi durant la visita oficial de Sarkozy a l’Índia el 24 de gener vinent. Segons l’agència de premsa PTI, el ministeri d’Afers Estrangers indi es pregunta quin lloc correspon a Carla Bruni en el protocol oficial de la visita.

Visita a l’Aràbia Saudita
La setmana vinent, Sarkozy viatjarà a l’Aràbia Saudita, però fonts saudites van assegurar que la companya sentimental del president no l’acompanyaria en el desplaçament perquè l’Islam no reconeix les relacions extramatrimonials. L’estricte protocol de Riad només permet que els líders casats vagin acompanyats de les seves esposes. “La senyora Bruni no viatjarà a l’Aràbia Saudita per raons òbvies”, va assegurar ahir una font saudita que va reclamar l’anonimat.

Mentrestant, el cap d’Estat francès pateix a principis de gener un retrocés de 7 punts en la confiança dels francesos. Sarkozy, que el desembre passat comptava amb les simpaties d’un 55% dels francesos, té ara un 48% de suport, segons una enquesta difosa ahir a l’edició dominical del diari Parisien-Aujourd’hui a França. Al mateix temps, la popularitat del primer ministre francès, François Fillon, també retrocedeix 3 punts (de 45%, el desembre passat, a 42% aquest gener).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.