Política

De la Vega no veu contradicció entre no reconèixer Kosovo i tenir tropes a la zona

La vicepresidenta primera i portaveu del govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega, ha dit aquest divendres a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que "és coherent" mantenir tropes espanyoles a Kosovo i no reconèixe'l com a país, ja que els militars espanyols estan allà "en missió humanitària" amb l'objectiu de "contribuir a garantir la seguretat i l'estabilitat" de la zona. De la Vega ha afegit que el govern espanyol continuarà en aquesta línia de defensar la seguretat perquè "és el més important".

"Nosaltres hem estat treballant des del primer dia i seguirem treballant fins al final per contribuir a l'estabilitat de la zona. Avui els nostres soldats estan en missió humanitària, afavorida per les Nacions Unides i per l'OTAN. Des d'aquesta perspectiva, el nostre compromís per contribuir a garantir aquesta situació de seguretat i d'estabilitat és un compromís ferm", ha incidit la vicepresidenta, abans de recalcar que aquest compromís.

Condemna el comportament violent
Després de respondre a aquesta pregunta sobre Kosovo, la vicepresidenta ha estat preguntada sobre els grups minoritaris que els darrers dies s'han manifestat de manera radical contra alguns integrants del PP en alguna de les seves actuacions públiques. De la Vega ha insisit en què el govern espanyol "condemna de forma unànime i sense paliatius qualsevol comportament violent" perquè "estàn allunyats dels valors democràtics".

"Sempre hem condemnat" aquestes actuacions perquè "són conductes totalitàries i antidemocràtiques". A més, ha dit que creu que son comportaments "minoritaris", de grups radicals. De la Vega ha demanat que des d'alguns estaments no s'intenti relacionar o responsabilitzar el govern espanyol d'aquestes actuacions, "no és tolerable que s'asociïn al govern", ha sentenciat.

Campanya electoral
Respecte al seguiment que va tenir ahir a la nit el debat entre Pedro Solbes i Manuel Pizarro, que va ser el programa més vist del dia, De la Vega ha valorat aquest "bon indici" i ha afegit que aquest seguiment és "una bona mostra de la importància que en democràcia té l'intercanvi d'idees i el contrast" d'opinions. També ha qualificat aquest tipus de debats com "un antídot contra la demagògia i oportunisme". Segons De la Vega, "ens podem alegrar i ens alegrem i estem satisfets del seguiment i esperem que hi hagi una gran participació" a les eleccions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.