Política

EA considera "ridícul" el manifest en defensa del castellà

Debat lingüístic

La secretaria d'Educació de Eusko Alkartasuna (EA), Onintza Lasa, considera "ridícul" el manifest en defensa del castellà i del seu ús davant altres llengües oficials, promogut per diferents intel·lectuals com Fernando Savater i Mario Vargas Llosa. Lasa opina que són les llengües minoritàries, com el basc, les que corren "perill" i insisteix en què és necessari "entendre el plurilingüisme com un fet enriquidor en aquest món globalitzat". També ha recordat que, malgrat l'Educació ha d'estar "enriquida" per les diferents visions dels partits, "els idiomes han d'estar fora de qualsevol lluita política".

Per la seva banda, el portaveu del PSOE en la Comissió de Cultura del Congrés, Rafael Simancas, creu que "es pot discutir sobre alguns punts" del manifest però la instrumentalització que, segons ell, s'està fent del text "no és adequada". Simancas, que va ser líder dels socialistes a Madrid, afirma que el patrimoni lingüístic espanyol està format per la llengua castellana i "també per la resta de les llengües cooficials". Per això, considera que és "un error" generar "una controvèrsia social i política al voltant de l'ús de les llengües".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.