Política

El president del Txad, disposat a "perdonar" els cooperants de l'Arche de Zoé

El Txad

El president txadià, Idriss Déby, ha dit avui que està disposat a "perdonar" i indultar ràpidament, si el govern francès l'hi demana, els sis cooperants francesos de l'ONG Arche de Zoé condemnats per intentar endur-se més de cent nens africans a França la tardor del 2007. "Estic disposat a perdonar-los", ha dit Déby, entrevistat per l'emissora de ràdio Europe 1.

El líder de l'Arche de Zoé i els altres cinc membres de l'ONG estan empresonats a França, on la sentència de vuit anys de treballs forçats dictada per la justícia txadiana per intent de segrest de menors va ser convertida per la francesa en vuit anys de presó.
Després d'assenyalar que cada any concedeix "la gràcia" a milers de condemnats, Déby ha indicat que això forma part de les seves prerrogatives constitucionals. "Què m'aporta, què ens aporta" tenir aquests francesos en presó a França?, s'ha preguntat el president txadià.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.