Política

Exteriors viatja al Txad davant la imminent alliberació dels tripulants

El president de l'ONG Arca de Zoè, Eric Breteau, eximeix els 3 tripulants de tota culpa en la seva declaració

Els dos pilots catalans i l'auxiliar menorquí de Girjet que encara estan retinguts al Txad pel cas de segrest de 103 menors seran alliberats avui. Aixó hi ho confirmat el fiscal general del Txad, Mahamad El-Adi.
De fet, el secretari d'Estat d'Afers Exteriors, Bernardino León, viatja ja al país africà per ultimar les gestions. Dimarts l'advocat dels tres detinguts va cursar una petició de llibertat provisional davant del jutge que s'ha vist refermada pel testimoni del president de l'ONG Arca de Zoè, Eric Breteau, que en la seva declaració va eximir de tota culpa els 3 tripulants: el pilot Agustín Rey, el copilot Sergio Muñoz i l'auxiliar de vol Daniel González.

El testimoniatge de Breteau va ser confirmat per la seva advocada, Céline Lorenzon, a la sortida d'un acarament entre els membres francesos de l'associació i els quatre txadians acusats de complicitat.

Els tres tripulants estan presos al Txad des del 25 d'octubre passat, quan va quedar frustrat el trasllat de 103 nens organitzat per l'ONG francesa Arca de Zoè des de la localitat txadiana d'Abéché.

Des d'aleshores, s'ha traslladat els acusats a la capital, N'Djamena, i s'ha aconseguit l'alliberament de 4 hostesses i tres periodistes que també estaven acusats pel segrest de menors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.