Societat

Les quatre hostesses detingudes al Txad arriben a Madrid

José Luis Rodríguez Zapatero va rebre ahir una trucada de Sarkozy per informar-lo de les gestions que estava realitzant

Les quatre hostesses alliberades al Txad han arribat a l'aeroport madrileny de Torrejón de Ardoz a l'avió del president francès Nicolas Sarkozy.

El president del govern espanyol  José Luis Rodríguez Zapatero, i el ministre d'Exteriors, Miguel Ángel Morations, han rebut a la tripulació i estan reunits amb el president francès.
Sarkozy ha viatjat avui al Txad per fer gestions amb el seu homòleg d'aquest país, Idriss Deby, davant la situació dels setze europeus que estan detinguts a Djamena, la capital del Txad.

Les mateixes fonts han informat que el cap del govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, va rebre ahir una trucada del Palau de l'Elisi, en la qual Sarkozy el va informar de les gestions que estava realitzant davant la detenció dels europeus i, en concret, del viatge que faria a aquest país.

En aquest viatge es concretarà l'alliberament d'algun dels set espanyols que estan detinguts al Txad, que formaven part de la tripulació de l'avió que l'ONG va noliejar per al trasllat dels nens.

Els dos pilots espanyols detinguts són Agustín Rey i Sergio Muñoz, mentre que la resta de la tripulació són Tatiana Suárez (sobrecàrrec), Carolina Jean (auxiliar), Mercedes Calleja, Sara López i Daniel González.

Amb anterioritat un portaveu del ministeri d'Afers Estrangers ja havia assegurat que el govern espanyol tenia coneixement del viatge del president francès, però la prudència recomanava guardar silenci, ja que l'anunci corresponia fer-ho a les autoritats franceses.

Diplomàcies coordinades
El citat portaveu ha destacat la coordinació entre les diplomàcies de França i Espanya des del principi de la crisi, tant pel que fa a ministres com secretaris d'Estat.

Els setze europeus detinguts al Txad van comparèixer ahir per primera vegada davant un tribunal de Djamena per declarar sobre l'operació de trasllat irregular de 103 nens cap a França, que les autoritats txadianes han qualificat de rapte.

Es tracta de sis francesos integrants de l'organització no governamental "L'Arca de Zoé", set espanyols membres de la tripulació i tres periodistes gals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.