Política

El Txad reté 7 espanyols contractats per una ONG investigada per tràfic de nens

Set espanyols, tripulants d'un avió xàrter contractat per una ONG francesa per traslladar nens del Txad i Sudan a França, estan retinguts des d'ahir al Txad mentre les autoritats del país investiguen a l'organització humanitària gal·la per un suposat cas d'adopcions il·legals.

Fonts del ministeri d'Exteriors han informat que, com Espanya no té representació diplomàtica al Txad, s'està desplaçant a aquest país un responsable de l'Ambaixada a Camerun per aclarir la situació, mentre que el ministeri està en contacte amb el representant de l'Alt Comissionat per als Refugiats (ACNUR) en el país africà.

Per la seva part, un directiu de l'empresa responsable de l'avió (Girjet), Antonio Cajal, ha explicat que el vol és aliè a l'ONG i que només va ser contractat per una operació humanitària: traslladar a nens africans malalts a Reims (França), on havien de ser operats.

Segons han indicat, a l'arribar al Txad els set tripulants -quatre d'ells dones- han estat retinguts per l'exèrcit txadià, acusats de col·laborar amb l'ONG francesa 'Arca de Zoé', sospitosa de tràfic de nens.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.