Política

Congressistes demanen als EUA que s'estableixi una investigació independent sobre l'assassinat de Bhutto

Diversos membres del Congrés dels Estats Units han advertit que si la Casa Blanca no es manté ferma en l'intent d'establir una investigació sobre l'assassinat de l'exprimera ministra pakistanesa, Benazir Bhutto, i perquè se celebrin les eleccions el pròxim 8 de gener, podrien incrementar-se les restriccions sobre l'ajuda nord-americana al Pakistan.

Segons el periodista nord-americà d'origen pakistanès Shaheen Sehbai, citat per l'emissora de televisió del Pakistan GEO, 12 importants membres del Partit Demòcrata han escrit una carta a la secretària d'estat nord-americana, Condoleezza Rice.

En l'esmentada missiva, els congressistes han expressat la seva preocupació per la política portada a terme per l'Administració del president nord-americà, George W. Bush, sobre l'assassinat de Bhutto, que segons la Casa Blanca és únicament un assumpte intern del Pakistan, i sobre el possible retard de les eleccions al país asiàtic.

El text també reflecteix la seva inquietud sobre les diferents informacions que arriben sobre l'assassinat, en especial les contradiccions existents entre les declaracions del metge i les imatges dels vídeos de l'atemptat.

Els demòcrates han explicat que els Estats Units ja ha paralitzat uns 50 milions de dòlars d'ajudes a Pakistan, i que si no s'estableix una investigació independent sobre l'assassinat de l'expresidenta i líder de l'oposició i s'endarrereixen les eleccions, llavors podrien suspendre's noves ajudes i fins i tot s'estudiaria la possibilitat d'imposar noves sancions al país.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.