Política

L'exèrcit turc intensifica els atacs amb el PKK i assetja un centenar de rebels

L'Exèrcit turc ha intensificat els atacs contra els guerrillers del Partit dels Treballadors del Kurdistán (PKK) i manté tancats des de fa dos dies un centenar d'ells a la zona rural de Yuksekova, a la província sud-oriental turca d'Hakkari.

La cadena de televisió NTV ha informat que els soldats es van enfrontar a uns 150 militants del PKK el dissabte a la nit i van assolir assetjar-ne un centenar quan fugien cap a les muntanyes d'Ikiyaka, prop de la frontera amb Iraq.

"El grup es va escapar cap a la zona de Çukurca, a la frontera amb Iraq, però les tropes (turques) van tallar la fugida a un centenar d'homes del PKK a les muntanyes d'Ikiyaka", ha explicat el canal.

Estan instal·lats
L'agència de notícies Dogan ha assegurat que han acabat els moviments de tropes des de les províncies occidentals turques a la zona del conflicte i que s'ultimaven els preparatius per a una ofensiva transfronterera amb el nord d'Iraq, que serveix de base als militants del PKK.

El Govern i la cúpula militar de Turquia han donat repetides mostres d'impaciència en els últims dies després de diversos incidents armats entre l'Exèrcit i els guerrillers kurds apostats en el nord d'Iraq i han amenaçat amb una operació transfronterera per a neutralitzar-los.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.