Política

"Sóc candidat a presidir el PP i ho penso continuar sent"

ENTREVISTA: Daniel Sirera president del PP de Catalunya i candidat a la reelecció

Un any després d'haver sigut designat president del PP català en substitució de Josep Piqué, per continuar dirigint el partit Daniel Sirera s'ha d'enfrontar a Alberto Fernández Díaz i Montserrat Nebrera en el congrés regional que se celebrarà els dies 5 i 6 de juliol. Des de Madrid s'ha instat els tres candidats a pactar una llista de consens o impulsar una tercera via amb Alícia Sánchez-Camacho. La partida és oberta.

Encara és candidat a presidir el PP?
Sí, i ho penso continuar sent.

No s'ha plantejat renunciar?
En aquests moments no es donen les circumstàncies perquè jo renunciï. Tinc una immensa majoria de compromissaris que em donen el seu aval. Hi ha moltes persones que volen que sigui president, jo vull ser president, i per tant, no hi ha cap raó objectiva que em pugui fer abandonar.

I si l'hi demanen des de Madrid?
Sempre he defensat que els presidents del PP de Catalunya els hem d'escollir els militants del PP català.

Si li truca Rajoy i li diu que Fernández està disposat a retirar-se també, tampoc abandonarà?
Li diré que cal escoltar el que diguin els militants del PP de Catalunya.

¿Veu possible una llista de consens amb Fernández i Nebrera?
És bo que en un partit petit com el nostre a Catalunya s'arribi a un acord per evitar dividir-lo. Però si no és possible, no és dolent que els militants escullin lliurement.

Es veu guanyador?
Si no pogués guanyar, no em presentaria.

Què el separa de Fernández Díaz?
[Dubta.] Molt poques coses. Crec que el partit ha de ser molt obert, molt participatiu, ha d'aglutinar persones que en el passat han pogut votar altres opcions polítiques...

Fernández Díaz diu el mateix...
No ho sé. Des que sóc president del partit he procurat incorporar persones que han votat altres formacions. Aquesta és la meva voluntat. I desconec si ell té plantejaments diferents.

No n'han parlat?
No sobre plantejaments polítics.

Entenc, doncs, que les seves diferències són estrictament personals...
No ho sé... Jo sóc president del partit des de fa gairebé un any. He convocat el congrés i vull continuar sent president del partit. I ell s'ha presentat també per dirigir el partit. Que expliqui ell el que he fet malament.

¿Fernández s'ha presentat només perquè no vol que vostè sigui president?
En política no es pot construir res anant a la contra. Jo no em puc definir per la negació del contrari. Això empobriria el meu projecte polític. Estic convençut que l'Alberto no deu haver comès aquest error. Veig molt complicat que algú vulgui ser president perquè no ho sigui un altre.

Els presidents provincials del partit estan amb Fernández. ¿Té possibilitats de guanyar en aquest context?
Jo compto amb el suport de molts militants del partit; amb el suport de bona part de les estructures provincials; amb el suport de molts regidors, d'alguns alcaldes, de diputats nacionals i diputats al Parlament. Em sento amb el suport de la majoria de militants que volen que aquest partit tingui vocació de govern.

Té el suport de Rajoy?
Si no tingués el suport de Rajoy, no em presentaria.

Se sent traït per Rajoy? ¿Li hauria hagut de donar més suport?
La veritat és que ha sigut un any molt complicat des del punt de vista polític i personal. Sento que tinc el suport de molts i molts militants que m'han ajudat a fer possible que augmentéssim dos diputats a les generals i que féssim l'acte més multitudinari del PP català en els últims deu anys.

Què el separa de Nebrera?
Jo no vull canviar el PP, no vull que sigui una altra força política. Sé que l'hem de millorar, però no el vull canviar. Ella el vol canviar. Jo vull militar al PP. Si hagués pensat alguna altra cosa hauria anat a CiU.

Nebrera hauria d'anar-se'n a CiU?
Un president del PP de Catalunya no pot dir que Catalunya és una nació o que Aznar és un gerro xinès.

A la ponència política parlen de canviar l'estratègia. Què han fet malament?
Hem estat massa preocupats del carrer Génova i molt poc preocupats del que passava als pobles i municipis de Catalunya. No és normal que no tinguem regidors en un 81% dels municipis de Catalunya. En aquest temps hauríem d'haver sortit més al carrer.

Com valoraria que Alícia Sánchez-Camacho el substituís?
És una militant disciplinada. Qualsevol persona que militi al PP ha d'estar disposada a assumir la presidència. Jo ho vaig fer fa un any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.