Política

El primer ministre de Tailàndia declara l'estat d'emergència a Bangkok

Món

El primer ministre de Tailàndia, Samak Sundaravej, ha declarat avui l'estat d'emergència a la capital, Bangkok, i ha posat el cap de l'exèrcit, Anupong Paojinda, a càrrec de la seguretat a la ciutat. L'estat d'emergència arriba després d'una setmana de protestes contra el govern i enfrontaments violents entre manifestants i les forces de seguretat que han causat diversos morts. Alhora, s'ha decretat que els soldats tailandesos tindran poders policials per mantenir l'ordre públic i per intentar acabar amb les protestes.

Samak Sundaravej ha explicat que l'estat d'emergència només durarà uns dies. "Ho faré tan bé com pugui per normalitzar la situació tan aviat com sigui possible", ha afirmat Samak durant una roda de premsa.

No hi haurà cop d'Estat
El comandant de l'Exèrcit tailandès, Anupong Paochinda, ha assegurat avui que un cop d'Estat no contribuiria a posar fi a l'actual crisi política del país i que aquesta només pot solucionar-se de manera legal i democràtica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.