Política

Detenen el governador d'Illinois perquè intentava 'vendre' l'escó del Senat que deixa lliure Obama

El governador d'Illinois, el demòcrata Rod Blagojevich, ha estat detingut i és acusat per la fiscalia de voler vendre l'escó que deixa lliure al Senat nord-americà el president electe, Barack Obama. Tant Blagojevich com el seu cap de gabinet, segons el fiscal, haurien conspirat per obtenir beneficis a canvi del nomenament del substitut d'Obama, una tria que és potestat seva.

En l'escrit d'acusació, la fiscalia detalla que el governador hauria rebut també suborns i d'amenaçar el Chicago Tribune perquè li donés suport. Segons el fiscal, el governador hauria amenaçat l'empresa periodística, que està en bancarrota, de no autoritzar que es vengui l'estadi Wrigley Field, propietat de la mateixa empresa. El diari necessita fer la veda per reduir els seus deutes.

En un document de 76 pàgines, l'FBI acusa el governador, de 51 anys, i el seu cap de gabinet, John Harris. Tots dos han estat detinguts aquest dimarts i se'ls atribueix també favors polítics a canvi de contribucions econòmiques per a la seva campanya. Les acusacions es basen en enregistraments de converses i trobades fetes el mes passat amb l'autorització d'un jutge.

Blagojevich estava en el seu segon mandat i era el primer demòcrata a governar Illinois després de 30 anys de domini republicà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.