Política

Obama tria l'advocat Eric Holder per posar-lo al capdavant de la secretaria de Justícia

Estats Units

El president electe nord-americà, Barack Obama, ha escollit aquest dimarts l'advocat Eric Holder com a secretari de Justícia de la seva administració, el qual prèviament havia indicat que si li oferien aquest càrrec l'acceptaria, segons dues fonts demòcrates pròximes a la transició. Si es confirma aquest nomenament, Holder es convertiria en el primer afroamericà a liderar la secretaria de Justícia dels Estats Units.

Una de les fonts demòcrates ha confessat que havia parlat fa poc amb l'advocat i aquest li va preguntar quines millores voldrien aconseguir si es posés al capdavant de la Secretaria de Justícia. Pel que sembla, pretenen que s'estrenyin les relacions entre els departaments policials per garantir una millor aplicació de la llei en les oficines locals.

Alhora, aquestes fonts demòcrates també han subratllat l'estreta relació d'amistat entre Holder i el director de l'Oficina Federal d'Investigació (FBI), Robert Mueller, que no abandonarà el seu càrrec. Holder va donar suport a Mueller quan va optar a la fiscalia general a San Francisco el 1998, càrrec que va ocupar fins que el president George W. Bush el va posar al capdavant de l'FBI.

Holder, que va ser fiscal general adjunt durant l'administració Clinton, es va graduar a la Universitat de Colúmbia a Nova York i actualment és soci de la firma d'advocats Washington Covington & Burling. Holder, de 57 anys, va treballar en el departament de Justícia de l'administració de Jimmy Carter, i després el president Ronald Reagan el va proposar com a jutge assessor a la Cort Superior del districte de Colúmbia, on va desenvolupar el càrrec durant cinc anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.