Política

Brown insta israelians i palestins acabar ja amb la violència

El primer ministre britànic, Gordon Brown, ha instat israelians i palestins a acabar amb la violència entre ambdues parts i ha ressaltat que una "pau duradora" en la regió només pot arribar-se a per "vies pacífiques".

"Estic molt preocupat pels atacs amb coets des de Gaza contra Israel i per la resposta donada avui per Israel", ha afirmat Brown en un comunicat oficial. Així doncs, el cap del govern britànic ha instat, d'una banda, als grups palestins a posar fi al seu atacs contra territori israelià, i per l'altra, a Israel a "fer tot el possible per a evitar baixes civils".

Brown ha subratllat també la urgent necessitat de reactivar el procés de pau en la regió el 2009, doncs "els mitjans pacífics són l'única via per assolir una solució duradora".

Prèviament, un portaveu del ministeri d'Exteriors britànic ha demanat a Israel "màxima contenció" per a impedir baixes civils Gaza, i ha reclamat als grups palestins a abstenir-se d'agredir a Israel.

Per la seva banda, el director de l'organització humanitària britànica Oxfam, Jeremy Hobbs, ha exigit una "solució real i duradora" al conflicte i ha remarcat que les accions militars d'Israel només "aïllen encara més a Gaza", que "ja està paralitzada pel bloqueig israelià".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.