Política

L'ONU demana un alto el foc a Gaza, amb l'abstenció d'EUA

La catorzena jornada de violència consecutiva a Gaza ha començat aquesta matinada amb nous atacs dels milicians de Hamàs i de l'exèrcit israelià, que no han fet cas a la petició d'alto el foc consensuada pel Consell de Seguretat de l'ONU en una nova proposició aprovada ahir a la matinada. 

La resolució de l'ONU, aprovada amb l'abstenció d'EUA, insta a la declaració d'un alto el foc immediat a Gaza, la retirada de les tropes israelianes i l'entrada sense impediments d'ajuda humanitària al territori palestí. El document elaborat pel Regne Unit, en col·laboració amb França i els països àrabs, expressa el suport dels membres de l'organisme de les Nacions Unides al pla proposat per Egipte per assolir una treva llarga i sostenible.

Continuen els atacs
Avui, milicians del Moviment per a la Resistència Islàmica (Hamàs) han llançat quatre coets Grad contra el sud d'Israel que han caigut a la ciutat de Beer Sheva, tot i que ningú ha resultat ferit.

Mentrestant, les forces de defensa israelianes han bombardejat des de l'aire punts de llançament de coets, així com túnels on es practica el contraban i amagatalls on es guarda armament. En aquests atacs han mort almenys set palestins, segons informacions de l'agència de notícies palestina Maan.

Rebuig a la proposta de l'ONU
El viceprimer ministre israelià, Eli Yishai, ja s'ha posicionat en contra de la resolució de les Nacions Unides. Israel no està d'acord amb la crida a l'alto el foc perquè es tracta d'una resolució que legitima el moviment islamista Hamàs i l'equipara a un Estat. Yishai ha declarat que "el món s'ha convertit en un lobby de Haniye, el líder de Hamàs a Gaza. No passarà absolutament res si la resolució es queda en paper mullat, perquè l'important són els nostres interessos".

D'altra banda, el moviment islamista ha rebutjat el document, perquè no ha tingut en compte Hamàs i no dóna llibertat de moviment als palestins. Pel dirigent islamista Ossama Hamdan, l'ONU "no té en compte l'interès palestí i no parla ni de l'aixecament del bloqueig ni de l'obertura dels passos fronterers" a Gaza. Amb tot, Hamdan ho ha aprofitat, des de Beirut, per destacar que aquesta resolució respon al fracàs de l'ofensiva militar d'Israel a Gaza.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona
països baixos

Constitueixen el primer govern neerlandès liderat per l’extrema dreta

barcelona
judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

barcelona

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera
política

El PSC de Girona proposa mesures urgents contra el sensellarisme

girona
política

El Govern veu vergonyós el cartell contra Maragall i se’n desvincula

barcelona
política

El 93% dels votants del 12-M repetiria el vot a les eleccions catalanes

barcelona