Política

Bermejo dimiteix

El ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, ha anunciat que aquest dilluns al matí ha presentat la seva dimissió davant el president José Luis Rodríguez Zapatero. Francisco Caamaño, fins ara secretari d'Estat d'Assumptes Constitucionals i Parlamentaris, serà el substitut de Bermejo, segons informa Europa press.

Bermejo, que va ser nomenat ministre fa dos anys quan ocupava el lloc de fiscal en cap de la sala del contenciós-administratiu del Tribunal Suprem, ha assegurat que "ningú és imprescindible" i que plega perquè s'estan "utilitzant" assumptes personals en contra d'un projecte [el govern del PSOE], que ha qualificat "d'il·lusionant". Per aquest motiu, Bermejo ha assegurat que el millor és que segueixi una altra persona, mentre ell continuarà "amb la seva il·lusió" en una nova etapa com a diputat al Congrés dels Diputats.

L'anunci de Bermejo, que ha convocat als mitjans de comunicació a  una roda de premsa que no estava prevista a la seva agenda oficial, arriba després que aquest cap de setmana diversos líders socialistes com el president del Congrés dels Diputats, José Bono, i el candidat socialista a la presidència basca, Patxi López, hagin assegurat que dins del PSOE no ha agradat que Bermejo anés de cacera amb el jutge Baltasar Garzón. La decisió del fins ara ministre de Justícia també arriba una setmana després de la vaga de jutges.

Fernández Bermejo s'ha vist embolicat en les últimes setmanes en una intensa polèmica després de transcendir que va participar a una cacera sense llicència a Jaén en companyia del jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón el cap de setmana posterior a les primeres detencions efectuades en l'anomenada operació Gürtel.

En aquesta causa el jutge investiga una presumpta trama de corrupció i tràfic d'influències que hauria ofert "regals i suborns" a funcionaris i autoritats d'administracions del PP de les comunitats autònomes de Madrid i València.

Després de celebrar aquesta cacera junts, el PP va demanar reiteradament la dimissió del ministre i va donar per suspès el pacte per la Justícia mentre Bermejo continués en el càrrec.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.