Política

El tripartit aconsegueix aprovar el nomenament de Madero com a director d'Antifrau

CiU i PP s'abstenen. El Parlament ha votat la designació del director de l'Oficina després que el govern modifiqués el sistema d'elecció

El PSC, ERC i ICV-EUiA han aconseguit aquest dimecres, després d'uns quants mesos, que el Parlament nomeni el fiscal David Martínez Madero primer director de la nova Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), després d'haver modificat el sistema d'elecció per fer innecessaris els vots de l'oposició.

Set mesos després d'aprovar-se la llei de l'Oficina Antifrau, i després de setmanes de bloqueig de la designació de Martínez Madero, el ple de la cambra catalana ha aprovat finalment el nomenament, en votació secreta, amb el suport de PSC, ERC, ICV-EUiA, a més de Ciutadans, i amb l'abstenció de CiU i PP.

Han fet falta dues votacions per aprovar la designació, ja que en primera instància el tripartit no ha arribat a les tres cinquenes parts dels vots requerides, però a la segona volta només es necessitava la majoria absoluta de la cambra. El resultat ha estat: 72 vots a favor, 56 abstencions i un vot en contra.

La llei aprovada a finals del 2008 exigia una majoria de tres cinquenes parts –81 diputats sobre 135– per aprovar el nomenament del director, la qual cosa implicava necessàriament el suport del PP o de CiU, però la reforma introduïda a la normativa fa dues setmanes ha permès elegir-lo per majoria absoluta, ja que només calia els vots del tripartit.

Després d'argumentar CiU i PP que la seva negativa a donar suport a aquest nomenament no es devia al perfil del candidat –a qui sempre han expressat públicament el reconeixement a la seva vàlua– sinó al seu rebuig a un organisme que consideren dissenyat pel tripartit per sotmetre'l al seu control, els principals grups opositors s'han abstingut per evitar donar una imatge de veto a Martínez Madero.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.