Política

El Tribunal Suprem cita a declarar Garzón el 10 de maig per les escoltes del cas Gürtel

El jutge de l'Audiència Nacional està imputat per presumptes delictes de prevaricació i contra les garanties d'intimitat

El Tribunal Suprem (TS) ha citat a declarar el magistrat de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón per les escoltes que va ordenar en relació al cas de corrupció Gürtel. La sala vol sentir les seves argumentacions el dia 10 de maig. El magistrat està imputat per presumptes delictes de prevaricació i contra les garanties de la intimitat per ordenar intervenir les converses a la presó entre diversos dels acusats en el cas Gürtel i els seus advocats.

Aquesta és una de les tres causes que Garzón té obertes al Tribunal Suprem. La primera l'investiga per obrir un cas sobre els desapareguts del franquisme i l'altre per uns cobraments que va percebre quan impartia cursos a Nova York.

El jutge que instrueix el cas Gürtel a Madrid, Antonio Pedreira, va declarar nul·les les escoltes que Garzón va ordenar entre els imputats de la trama que eren a la presó i els seus advocats defensors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.