Política

PSE i PP volen una resposta contundent a ETA al carrer

El lehendakari convoca una manifestació aquesta dissabte a la tarda amb el suport dels populars

L’entesa entre PSE i PP que va permetre a Patxi López arribar a la lehendakaritza s’ha mantingut viva en el primer atemptat mortal d’ETA de la nova legislatura basca. Prenent com a base aquest acord, López ha convocat una manifestació a Bilbao, aquesta tarda, per condemnar l’assassinat del policia espanyol Eduardo Puelles García . Serà a les sis, just després de l’enterrament, que també es farà a la capital de Biscaia, i al qual assistiran els prínceps d’Astúries en representació de la casa reial espanyola. Es farà sota el lema “Per la llibertat. ETA no. Askatasuna”.

La sintonia entre socialistes i populars en afers bascos també es va poder observar ahir quan el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el president dels populars, Mariano Rajoy, van assistir a la capella ardent. Hi van viatjar junts des de Brussel·les, amb l’avió de què disposava Zapatero. Una circumstància que ja es va donar fa uns mesos, arran de l’atemptat contra l’empresari de la Y basca Ignacio Uría.

Sigui arran de la nova situació a Euskadi o no, el que és cert és que tant el PSOE com el PP s’han abocat en la condemna de l’atemptat. Zapatero va abandonar ahir el Consell Europeu al qual assistia i Rajoy va anul·lar l’acte que tenia previst avui, a València, per commemorar la seva victòria al congrés del partit que ja es va fer a la capital del País Valencià, ara fa un any. El parlament basc, per la seva banda, també ha suspès activitats previstes tant ahir com aquest cap de setmana i ha anunciat que farà un acte de condemna dilluns al migdia.

López, amb la família
Com que la mort d’Eduardo Puelles García, fruit d’una bomba enganxada al seu cotxe, a Arrigorriaga, va passar ben d’hora al matí, Patxi López va dedicar tot el divendres a fer-se’n càrrec. Una de les primeres coses que va fer va ser visitar la dona i els dos fills de la víctima, de 16 i 21 anys, a l’hospital. Acompanyat pel ministre de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, va donar suport als familiars que estaven sent atesos per un atac de nervis. De fet, la dona del policia va assegurar ahir que, en sentir l’explosió, va saber de seguida que el seu marit era l’objectiu dels etarres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.