Política

L'alcalde d'Arenys de Munt creu que la suspensió de la consulta "tindrà conseqüències serioses"

Recorda que és una entitat del poble qui organitza el referèndum simbòlic. Per Móra, el recurs presentat demostra "la por" de l'Estat al resultat

L'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, assegura que si la consulta popular sobre la independència de Catalunya del pròxim 13 de setembre se suspèn, "tindrà conseqüències molt serioses".

Móra ha recordat que la iniciativa de la consulta popular no és responsabilitat de l'ajuntament, que l'únic que fa és donar suport a la convocatòria, facilitant la infraestructura necessària –la votació es farà a la sala municipal situada als baixos del mateix ajuntament– com faria amb "qualsevol altre entitat del poble". Móra ha remarcat que la consulta es va impulsar des de l'àmbit privat "precisament perquè sigués totalment legal".

Móra defensa l'opció del poble de poder expressar les seves opinons i ha criticat el fet que Arenys de Munt es quedi sense celebrar una consulta popular però, en canvi, no es prohibeixi la manifestació de la Falange, convocada per al mateix dia.

Móra ha remarcat que forma part de la comissió organitzadora de l'acte "a títol personal", com també ho fan d'altres regidors del municipi. Per l'alcalde, amb aquest recurs queda clar que l'Estat "té por que se celebri la consulta perquè hi ha molts interessos darrere" i ha avisat que si la consulta s'arriba a suspendre, això "tindrà conseqüències molt serioses". "Crearia una gran frustració entre la població", afegeix, lamentant que l'Estat intervingui en una consulta que l'únic que vol és demanar l'opinió dels seus vilatans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.