Política

La policia busca en la FEMP vincles amb el cas Gürtel

Agents de la policia judicial han anat a la seu de la Federació Espanyola de Municipis per reclamar documentació del període 2000 a 2004. Han actuat per ordre del Tribunal Superior de Justícia de Madrid

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid, que s'opcupa de la branca madrilenya del cas Gürtel, ha reclamat tota la documentació que hi hagi a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) de l'etapa que va dirigir l'alcaldessa de València, Rita Barberà.

Amb aquest encàrrec i amb un requeriment judicial, agents de la policia judicial s'han personat aquest dilluns a la seu de la FEMP per recollir tota la documentació que consti des de l'any 2000 fins el 2004.

La policia busca, per tant, informació sobre els contractes firmats amb la FEMP amb empreses de la trama Francisco Correa en aquesta etapa.

Segons es va publicar, una d'aquestes empreses va facturar gairebé 300.000 euros a la FEMP entre juny del 2000 i desembre del 2003.

No obstant, aquest matí, els policies només han entregat el requeriment judicial perquè se'ls prepari la informació, però no s'han emportat cap paper.

L'actual president de la FEMP, el socialista Pedro Castro, ha reiterat que la institució que representa està a disposició de l'autoritat judicial per col·laborar en totes les investigacions que siguin necessàries.

La FEMP conserva en els seus arxius les factures d'aquestes feines però no els contractes.

Cita prèvia, segons l'ajuntament
Per la seva part, el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de València i alcalde en funcions, Alfonso Grau, ha assegurat que "en cap cas s'ha produït cap petició en relació amb l'alcaldessa Rita Barberá" a la FEMP.

En un comunicat, Grau ha aclarit que no s'ha produït "ni registre ni entrada de la policia a la seu de la FEMP", sinó que "simplement s'han presentat uns agents de la policia amb una visita prèviament anunciada, sol·licitant, mitjançant requeriment judicial, la documentació referida a uns contractes anteriors a l'any 2004, així com les competències que en aquell moment tenia la secretaria general de la FEMP".

Ha destacat alhora que "tots els contractes, tots els que es van fer durant aquella època, van ser tramitats, ratificats i aprovats per unanimitat en el si del comitè executiu de la FEMP, en què eren presents tots els partits polítics, i entre ells, el representant del partit socialista, l'actual President de la FEMP, Pedro Castro", ha postil·lat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.